Kies jij vandaag voor een jurk of juist voor een broek? Soms is het maken van deze keuze een hele lastige beslissing, want het bepaalt hoe jij je de rest van de dag voelt. Het bepaalt hoe anderen jou die dag zien, maar het belemmert je misschien ook in de dingen die je kunt doen. Kun je wel in een spijkerbroek naar die netwerkborrel? En als je vriend je spontaan verrast met een picknick in een druk park, hoe gemakkelijk voel jij je dan in een superkort jurkje?

Wat voor type ben jij?

Er zijn types, die nooit een jurk zullen aantrekken, die je met de beste fantasieën nog niet in een jurk ziet. Maar er zijn ook echte jurkentypes, die zich totaal niet op hun gemak voelen in een broek. Ben jij een echt jurken meisje of draag je het liefst een broek? Of ben je iemand die het alle twee graag aantrekt?

Uit onderzoek blijkt dat vrouwen over het algemeen een sterke voorkeur hebben naar het één of het ander. Ze eten niet zo snel van twee walletjes. Jij weet van jezelf vast wel of je een echt jurkenmeisje of broekenmeisje bent. Maar wat zijn dan die factoren die een vrouw beweegt om overwegend te kiezen voor een jurk of een broek?

Dames die jurk en broek dragen

Indien je echt niet wilt kiezen kun je net als deze dames ook een rok of jurk over een broek dragen (Modetrend 2014).

Redenen om te kiezen voor een jurk

Eén van de redenen waarom vrouwen kiezen voor een jurk is omdat het gemakkelijker zit en knusser aanvoelt dan een broek. Maar met een jurk aan voelen sommigen zich ook gewoon veel vrolijker. In een jurk ben je sexyer dan in een broek, tenminste volgens sommige vrouwen. Ze kunnen zich niet voorstellen dat je je ook sexy kunt voelen in een broek. Door een jurk te combineren met verschillende soorten schoenen kun je je mooi vrouwelijk voelen, maar toch ook stoer. Ook als je wat steviger gebouwd bent.

Broeken leggen meer nadruk op de mindere punten van je lichaam, denk je misschien. Jurkjes daarentegen verbloemen juiste deze negatieve punten. Maar is dat ook echt zo?

Echte broeken vrouwen

Vrouwen, die alleen maar broeken dragen doen dat om diverse redenen. Eén van de meest bekende redenen is dat een jurk onhandig is. Met een jurk aan moet je heel goed opletten hoe je je beweegt. Je kunt niet zomaar vooroverbuigen als je een kort jurkje draagt, want dan laat je al gauw meer zien dan je lief is. Daarnaast voelen broekenmensen zich ongemakkelijk in een jurk, net of dat je een toneelstukje opvoert.

Vrouwen, die veel fietsen kiezen veelal ook voor een broek. Want in Nederland in een jurk op de fiets naar je werk is geen pretje. De kans dat je door de wind een Marilyn Monroe moment hebt is zeer groot aanwezig.

Leuke jurkjes zijn er genoeg te vinden, maar staan ze je ook? Broekenvrouwen vinden een leuke jurk vinden lastig en daarbij is een spijkerbroek eenvoudig te combineren met van alles en nog wat.

Sommige vrouwen vinden dat broeken echt iets zijn om in te werken. Maar een jurkje maakt je juist weer vrouwelijker. Redenen waarom het toch flink wat vrouwen zijn, die een super strakke broek met een jurkje combineren.

Jurkjes zijn sexy, maar broeken kunnen ook enorm sexy staan als je maar de juiste combinatie maakt.

Als jij je er maar prettig in voelt

Wat je ook kiest, een broek of een jurk, het is belangrijk dat jij je er prettig in voelt. Draag jij altijd een broek, dan is daar niets mis mee, maar ook niet als jij er voor kiest om altijd een jurk te dragen. Door een afwisseling te maken in broek en jurk, kun je voor elke situatie het gepaste en ideale kledingstuk vinden.

Of je nu een jurk draagt of de dag doorbrengt in een broek het is beiden helemaal anno 2016.