Corrigerend ondergoed wordt steeds populairder. Steeds meer vrouwen wurmen zich dagelijks in super strakke broekjes, body’s, maar ook in een legging, rok of jurk. En daar is niets mis mee, want corrigerende ondermode geeft je net dat maatje minder, waardoor je er nog slanker en sexyer uitziet. Voor elk figuur is er corrigerend ondergoed. Zelfs als je een maatje meer hebt kun je tegenwoordig corrigerende ondermode kopen, dat niet alleen bestaat uit een broekje en een hemdje.

Corrigerend ondergoed is al eeuwen oud

Corrigerend ondergoed werd vroeger in de middeleeuwen (500 – 1500) al door mannen gedragen in de vorm van een soort korset, doublet genaamd. De doublet bevatte diverse ringetjes waaraan mannen hun broek konden vastmaken. Het corrigerende ondergoed uit deze tijd was gemaakt van warme stoffen. De doublet gemaakt van ongekleurd canvas en linnen met gekleurde linnen mouwen, was gevuld met wol of katoen. Het beschermde je tegen kou en net zo als het huidige corrigerende ondergoed sloot de doublet strak om het lichaam.

Vrouwen aapten de mannen na en zo ontstond de taillejas, die uit twee of meer lagen zwaar linnen bestond. In veel gevallen was de taillejas gevoerd. Naast de taillejas werden er ook strakke vesten gedragen, die aan de achterkant met touwtjes werden dicht geregen. Vanaf de 15e eeuw werd de taillejas ook open gedragen en daarom werd de voorkant van de taillejas versierd en aan de zijkanten vast geregen. In dezelfde periode ontstonden ook jurken met rijglijfjes, waaronder ook nog corrigerend ondergoed gedragen werd van leer of van comfortabel zittend dames, ijzer.

Na 1600 veranderde het een en ander op het gebied van corrigerende ondermode. Tot die tijd was het zo dat niet alleen de taille werd ingesnoerd, maar ook de borsten, die daardoor plat gedrukt werden. Vanaf 1600 mochten borsten juist wel gezien worden en kreeg het corrigerende ondergoed de taak om de borsten te liften, zodat ze goed opvielen.

Vanaf 1770 tot zeker eind 1800 ontstonden er veel gezondheidsproblemen omdat er in het corrigerende ondergoed ook nog eens ballijnen van staal of walvisballijnen werden verweven. Maar er werd in die tijd ook nog een houten lat gebruikt, die vrouwen een rechte sta en zithouding moesten geven, wat natuurlijk super ongemakkelijk zat.

Aan het einde van 1800 kwamen er aan het lijfje bandjes en naarmate werd het lijfje steeds korter. De BH werd geboren. Vooral tijdens de Eerste Wereldoorlog, waar vrouwen het werk van de mannen overnamen, werd de BH steeds populairder, omdat het vele malen prettiger zat dan dat stijve korset.

De korsetten werden in 1900 vervaardigd van soepeler materiaal, zodat de vrouw meer bewegingsvrijheid kreeg. De rol die het corrigerende ondergoed toen speelde draaide vooral om steun, een platte buik en licht gevormde heupen, maar het mocht absoluut niet opvallen onder de kledij die men droeg.

Corrigerend ondergoed terug van nooit helemaal weggeweest

Vrouwen durven tegenwoordig weer steeds meer hun vrouwelijke vormen te laten zien. Maar ze beseffen dat door het dragen van corrigerend ondergoed hun vormen nog beter uitkomen dan zonder. Het corrigerende ondergoed van nu is lang niet meer zo tuttig, het is juist hip, naadloos en het zit comfortabel. Bijna elke vrouw heeft wel iets figuur corrigerend in de kast liggen, zodat ze op speciale momenten er helemaal op en top sexy uitzien.

Steeds groter wordende variatie aan corrigerende ondermode

Anno 2016 wint corrigerend ondergoed steeds meer terrein. Het houdt niet op bij corrigerende onderbroeken, hemdjes, topjes en body’s. Er verschijnt een steeds groter wordende diversiteit op de markt, kijk maar eens naar de collectie van Dresses Only. Er zijn zelfs corrigerende leggings, onderrokken, jurken, panty’s en badpakken. Maar je kunt ook kiezen voor afslank ondergoed en afslankbroeken.

Corrigerende jurken

Corrigerende jurken zijn ideaal te dragen onder een galajurk, bruidsjurk of doodgewoon onder een zomerjurk. Je figuur wordt hierdoor nog meer verbetert. Door de grote diversiteit aan jurken, is er ook een groot assortiment aan corrigerende jurken ontwikkeld zoals skinny, camisole, met V-hals, beugel BH en afneembare spaghettibandjes. Onder elke zomerjurk is wel een passende corrigerende jurk te verkrijgen.

vrouw die zwarte shapewear draagt

Corrigerende legging

De corrigerende legging heeft direct effect op je figuur. Je benen en je billen krijgen een fijnere en stevigere look. De legging slankt je benen en dijen af en lift je  billen. De corrigerende legging is ideaal voor onder een jurk, maar kan ook heel goed gedragen worden onder een broek, catsuit of broekpak.

Corrigerende panty

Corrigerende panty’s hebben een hoge taille, die je buik, flanken en middel modelleert. De pasvorm valt mooi strak om je lichaam, maar zit door de zachte stof als gegoten. Naast dat het je mooi slank maakt, geeft het ook de steun die je lichaam nodig heeft.

Corrigerende badpakken

Met een corrigerend badpak kun je zeker op het strand verschijnen. Deze badpakken corrigeren je figuur door compressie uit te oefenen op belangrijke delen van je lichaam. Een corrigerend badpak heeft vele voordelen, het zit comfortabel en laat je huid ademen. Daarnaast droogt de stof enorm snel op, zodat je niet met een nat plakkerig geheel zit. Het is chloor- en UV bestendig, zodat kleuren ook hun daadwerkelijke kleur behouden.

Corrigerend ondergoed geeft meer zelfvertrouwen

Corrigerend ondergoed heeft als werking het stroomlijnen van je silhouet. De bovenkleding die je draagt oogt mooier en valt ook beter. Doordat corrigerende ondermode een afslankend effect heeft voel je je niet alleen mooier en sexyer, maar krijgt ook je zelfvertrouwen een boost.